Median riippumattomuudesta

Msn-Suomeen ja moneen muuhunkaan mediaan ei kannata luottaa ollenkaan

​Selailin tänään Microsoftin Msn-uutisia ja törmäsin uutiseksi laitettuun mainokseen – Ketään ei ilmeisesti Microsoftilla kiinnosta, mitä postataan. Uutinen oli otsikoitu kutakuinkin näin: Säästä ilmiselvää rahaa ja aloita nettihuutaminen! Avasin linkin huvikseni ja tiesin jo valmiiksi mitä odottaa: Lisää soopaa. Uutisessa oli lähteenä käytetty uutissivuksi naamioitunutta sivua, jossa alhaalla luki "powered by madbid". Sitten uutinen ylisti tuota Madbid.com:ia. Avasin sen ja tiesin siinäkin olevan jo huijausta, että ne väittivät uusia Iphoneja saatavan muutamalla kympillä ja varmistuin asiasta, kun näin, että Mitään ostettavaa kohdetta, siis MITÄÄN ostettavaa kohdetta ei päässyt katsomaan kirjautumatta sisään eikä sivustosta muutenkaan saanut paljon irti kirjautumatta sisään. Sivuston alalaidassa väitettiin, että kuuluisa Independent-lehti olisi muka antanut siitä positiivisen lausunnon, mutta tämänkin varmistin: Lausunto oli täysin tekaistu.

Microsoft voisi lakata pitämästä ihmisiä täysin toopena ja lopettaa soopan postaamisen etusivuille. Mutta miksi vaivautua? Microsoft on saavuttanut aseman jossa se voi tehdä periaatteessa mitä huvittaa. Sitä käyttävät kaikki kun parempaakaan softaa ei ole.

Iltalehi ja Iltasanomat ovat tuota samaa kaliiberia – Lähteiden käyttö näyttää olevan median "ammattilaisillekin" vaikeaa.    

 

MarkoPeltola
Kristillisdemokraatit Jyväskylä
Ehdolla kuntavaaleissa

Politician of Jyväskylä. Kuntavaaliehdokkaana Jyväskylässä.
NUMERONI KUNTAVAALEISSA / MY NUMBER IN MUNICIPALITY ELECTIONS: 407

Syntynyt Suomessa ja ylpeä siitä. Kasvanut ja oppinut Kangasniemellä. Erikoistunut Lappeenrannassa. Nyt vihdoin opiskelemassa yliopiston suljetulla puolella. Vapaa-ajassaan sitoutunut kuntosaliin ja kehonpainojumppaan.

Pintaa syvemmältä;
https://vapaavuoro.uusisuomi.fi/markopeltola/260274-mista-on-lahtenyt-mikaan-jarkeva-toimintani-tai-tekstini-mita-on-taustalla/

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu