Marko Peltolan blogi Jokainen ihminen on laulun arvoinen

Jussi Halla-ahon politiikasta ja kirjoituksista

JUSSI HALLA-AHO EI SANOUDU IRTI KIRJOITUKSISTAAN, MUTTA SILTI HÄNESTÄ TEHTIIN PERUSSUOMALAISTEN PUHEENJOHTAJA

Mielestäni voi hyvästä syystä sanoa, että Jussi Halla-Ahon kirjoitukset ovat huonoa makua. Osoitan sen seuraavassa. Halla-Aho on sanonut muun muassa seuraavaa (2008 a) "Otetaan Jakomäen uimahallin ilmoitus kirjaimellisesti. Lauantai on varattu ´maahanmuuttajanaisille´. Tarkoittaako tämä, että sisään päästetään ruotsalaiset, saksalaiset, amerikkalaiset, nigerialaiset ja japanilaiset naiset mutta ei suomalaisia? Mitä mieltä sellaisessa olisi?" No ei mitään, eikä siitä tietenkään ole kyse. Kyse on muslimeista, jotka a) haluavat uida vain omiensa seurassa ja b) eivät halua uida vääräuskoisten seurassa."

Toisessa saman vuoden saman blogin tekstissään Halla-Aho (2008 b) on ottanut kantaa seuraavasti ja hovioikeuden päätöksen jälkeen hän on muokannut tekstiään kuitenkaan sanoutumatta irti aiemmasta kirjoittamastaan, mistä hän on saanut syytöksenkin: "Tästä kohdasta on Helsingin hovioikeuden 29.10.2010 antamalla päätöksellä poistettu uskonrauhaa rikkovana väite, jonka mukaan erään monoteistisen uskonnon profeetta olisi pedofiili, ja kyseinen uskonto pedofilian pyhittävä uskonto, siis pedofiiliuskonto, sekä väite, että pedofilia olisi kyseisen uskonnon jumalolennon tahto. (Kts. Muhammadista ja liberaalista demokratiasta.) Ovatko nämä lauseet laittomia? Ne varmasti loukkaavat muslimin uskonnollisia tuntoja. Lähestytään asiaa loogisten ketjujen avulla:" Tässä kohtaa Halla-Aho esittää loogiset ketjunsa, joiden järkevyydestä ja relevanttiudesta voi olla montaa mieltä.

Seuraavaksi Halla-Aho (2008 b) jatkaa: "Mitä on tehtävä, jotta yllä esitetyt, lihavoidut väitteet eivät pitäisi paikkaansa? On väitettävä, että a) koraani ei ole kirjaimellisesti totta:..: b) Muhammadin toiminta ei ollut kaikilta osin hyväksyttävää."

Vuonna 2012 Halla-Aho sai myös sakkorangaistuksen korkeimmalta oikeudelta ja Halla-aho määrättiin poistamaan osia blogikirjoituksestaan. "KKO:n mukaan Halla-ahon islaminuskoa koskevat väitteet olivat sisällöltään ja ilmaisutavaltaan herjaavia ja häpäiseviä." (Korkein oikeus 2012.) Kuitenkin vielä tuoreeltaan, vuonna 2012, hän ei vieläkään ole irtisanoutunut väitteistään ja on sälyttänyt tekstiinsä linkin mtv3:n uutiseen, jotta se säilyisi ennallaan (Halla-Aho 2008 b).

Helsingin Sanomat (2017) ovat juuri kirjoittaneet Halla-Ahosta seuraavasti: "Ensin lyhyesti turvapaikkapolitiikasta. Halla-aho on esittänyt tai nostanut esille esimerkiksi seuraavia toimenpiteitä:
- Turvapaikanhakijoiden sijoittamista parakkeihin.
- Ainakin kielteisen suojelupäätöksen saaneiden siirtolaisten ottamista säilöön sekä tilapäistä rajavalvontaa Tornionjoelle.
- Jokaisen kansainvälisen suojelun nojalla myönnetyn oleskeluluvan perusteen läpikäyntiä parinkymmenen viime vuoden ajalta.
- Kehitysyhteistyön lopettamista Somaliaan ja Irakiin, jotta maat suostuisivat ottamaan vastaan kielteisen suojelupäätöksen saaneita kansalaisiaan.
- Siirtolaisia Välimerestä pelastavien järjestöjen rankaisemista.

Halla-aho ei ole kuitenkaan irtisanoutunut mistään, mitä on kirjoittanut.

´Minä en irtisanoudu siitä, mitä olen sanonut. Olen kirjoittanut erilaisissa elämäntilanteissa erilaisia asioita, en osannut ennustaa omaa poliittista tulevaisuuttani. Kun olosuhteet muuttuvat, ilmaisunkin pitää muuttua”, Halla-aho kommentoi tuoreeltaan Ylelle.´"

Keskeinen kysymys onkin, milloin tämä henkilö aikoo pyytää anteeksi sanomisiaan tai kunnioittaa korkeimman oikeuden päätöstä. Ja muuttuuko elämäntilanne paljon viidessä vuodessa? Taitava poliitikko osaa ottaa huomioon muutokset ja hyvä ihminen puhuu hyvää ennen ja nyt, oli "poliittinen tulevaisuus" sitten muuttunut tai ei.

Lähteet

Halla-Aho, Jussi (2008 a): Muutama sana uimahallivuoroista. Teoksessa Scripta-Kirjoituksia uppoavasta lännestä.23.1.2008. http://www.halla-aho.com/scripta/muutama_sana_uimahallivuoroista.html

Halla-Aho, Jussi (2008b): Muutama täky Illmanin Mikalle. Teoksessa Scripta-Kirjoituksia uppoavasta lännestä. 3.6.2008. http://www.halla-aho.com/scripta/muutama_taky_illmanin_mikalle.html

Korkein oikeus (2012): Tiedote 8.6.2012 - Poliitikolle tuomio islaminuskoa ja somaleja loukanneista kirjoituksista. http://korkeinoikeus.fi/fi/index/ajankohtaista/tiedotteet/2012/06/tiedote8.6.2012-poliitikolletu.html

Helsingin Sanomat (2017): Kirjoituksia maahanmuutosta, islamista ja raiskauksista – tällaisia mielipiteitä hallituskriisin aiheuttanut Jussi Halla-aho on julkaissut vuosien varrella.13.6. http://www.hs.fi/politiikka/art-2000005251478.html

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (44 kommenttia)

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Vastaus irtisanoutumispyyntöön oli yhtä ovelasti muotoiltu kuin kirjoituksetkin.
Eihän kukaan kai ole pyytänyt Halla- ahoa julkisesti irtisanoutumaan t y y l i s t ä ä n
vaan sanomastaan . Ehdotuksistaan ja linjauksistaan.

Mutta miksi hän sen tekisi?
Hänethän on juuri niiden perusteella valittu nousussa olevan oppositiopuolueen puheenjohtajaksi.
Valitsijoiden on pikemminkin syytä miettiä perustelujaan.
Ja oikein mielellään voivat katua ja tehdä parannuksenkin.

Hyvää Johanneksen ja Jussin päivää.
Johannes oli sekä Kastaja että se opetuslapsi, jota Jeesus rakasti.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Paljon puhuva fakta on se, että edellisen puheenjohtajan 20 vuotta luotsaama ja kasvattama puolue hajosi uuden puheenjohtajan jälkeen kahdessa vuorokaudessa. Aikamoinen meriitti johtajaominaisuuksista.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

Ajattelitko ääneen ihan oikeasti vaiko vain kotoisammasti propagandistisella tarkoitusperällä, että uuvattien irtautuminen perussuomalaisista olisi johtunut JH-a:n johtajaominaisuuksista?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Johjajaominaisuudet näkyvät jo kampanjassa.

Käyttäjän SauliAittola kuva
Sauli Aittola

Ylensä uusi johtaja saneeraa heikoimman ja tuottamattomimman pois. Tässä kävi näin heh heh.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

41 Juu niin kävi. Mutta yleensä ei syljetä perään.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Kyse on muslimeista, jotka a) haluavat uida vain omiensa seurassa ja b) eivät halua uida vääräuskoisten seurassa."

Onko tämä siis virheellinen näkemys?

Pyydätkö anteeksi virheitäsi?

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Kyllä , se on virheellinen näkemys.
Eikä sen referointia tarvitse pyytää anteeksi.

Sen sijaan tuon tapaisen mielikuvan ja vihamielisyyden levittämistä merkittävänä poliitikkona pitäisi pyytää anteeksi.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Miksi tosiasioiden kertomista pitäisi pyytää anteeksi?

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Melkein nuo väittämät on totta 100%
Ja kannatan hänen tuomaan ehdotuksia säilöön ottamisesta jne... Hienoa jos Halla-Aho ei näitä puheita pyytele suotta anteeksi... Ja kaikki tietää miksi hän sai tuomiot!

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Miksi blogisti ei samalla kysynyt ovatko Juhantalo, Kaikkonen, Vapaavuori katuneet?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

En tiedä Juhantalosta enkä Kaikkosesta mutta ainakaan Vapaavuori ei ole jatkanut samaa siaältöä, eli pahoinpitelyä, eri "tyylilajissa",

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Henkinen pahoinpitely on yhtä lailla rangaistavaa kuin fyysinenkin.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

"Keskeinen kysymys onkin, milloin tämä henkilö aikoo pyytää anteeksi sanomisiaan tai kunnioittaa korkeimman oikeuden päätöstä?"

Millä eri tavoin kunnioituksen tulisi mielestäsi näkyä?

"Ja muuttuuko elämäntilanne paljon viidessä vuodessa?"

Mitä Jussin elämästä yhtään tiedän, niin esimerkiksi vuodesta 2006 vuoteen 2011 tultaessa hänen elämänsä oli muuttunut hyvin, hyvin paljon.

"Taitava poliitikko osaa ottaa huomioon muutokset ja hyvä ihminen puhuu hyvää ennen ja nyt, oli "poliittinen tulevaisuus" sitten muuttunut tai ei."

Ehkä poliitikko osaa, mutta mehän huomioimme ainakin hänen vuoteen 2007 mennessä kirjoittamiensa blogaustensa osalta sen, ettei hän tuolloin vielä ollut poliitikko.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

...millä tavoin kunnioituksen pitäisi näkyä...Tässä yhteydessä pitää ainakin muistaa että Halla-ahoon ja valtaannousuusa kiinteästi liittyvä hommaforum tuli masinoineeksi kampanjan oikeuspäätökseen liittyvää Ilmania vastaan. Kaiken kaikkiaan on irtauduttava koko Halla-ahon ja PSpuolueen ympärille koostuneesta kapinailmiöstä. Se on kertakaikkiaan sellainen yhteiskuntavaara johon meillä ei ole varaa. Meillä on ongelmia joita pitää ratkoa. Siksi meillä ei ole varaa siihen että koko yhteiskuntaa vastaan synnytetään hömppään perustuva kapina.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Mika Illman ei ole koko yhteiskunta, tärkeilevä tyyppi koki, että hänen herkkiin varpaisiin oli astuttu.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Eikö hän edustanut yhteiskuntaa? Hauska hommalainen asioiden päälaelleen kääntämistä että kun yhteiskunnan virkamiehen päälle usutetaan kansanjoukkoja niin virkamies kokee "varpailleen astuttaneen".
Mutta Matias Turkkila kuitenkin myönsi että natsismi on hömppää. (Jiri Niemisen viimeisen blogin keskustelussa.) Niinhän se onkin kuten myös erikoiset puhetavat ja kultit ja palvonnat joita hommaforum on lanseerannut. Hömppä liityy aina radikaaleihein äärisuuntauksiin. Taistolaisten kukkahuivit ja halla-ahokultti ovat molemmat heikkomielisten mautonta hömppää.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem Vastaus kommenttiin #13

Mika Illman käytti väärin asemansa ja valjasti oikeuslaitoksen henkilökohtaisten koston toteamiseksi, hyvä että hänet siirrettiin sivuun.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #14

Jos niin oli niin sinusta on ok masinoida sen mittainen kampanja kuin mikä masinoitiin yksittäistä virkamiestä vastaan. Hän ei ole poliitikko.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem Vastaus kommenttiin #17

Yksintäinen virkamies masinoi oikeuslaitos yksitäistä kansalaista vastaan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #18

Yksittäinen virkamies hoiti rajattua tehtäväänsä. Sitä saa kritisoida mutta massiivisen kampanjan masinointi yksittäistä virkamiestä vastaan on likaista touhua.

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja Vastaus kommenttiin #21

Sini teeskentelee, ettei mitään hyväveli-porukoita ollut, joita Illman olisi (voinut) yllyttänyt puolustamaan itseään.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #26

Tietysti itse vainon kohteeksi joutuneet Thors ja Biaudet ja heihin samaistuvat puolustivat Ilmania.
Suomessa on hyvävelisysteemi lähinnä alueellisessa politiikassa ja sen nivouyumisessa bisnesmaailmaan.

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja Vastaus kommenttiin #29

Kyllä ne hyväveli-suhteet ovat kaikkialla, missä herrat tuntevat toisiaan.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

"Mielestäni voi hyvästä syystä sanoa, että Jussi Halla-Ahon kirjoitukset ovat huonoa makua."

Mielipiteillä ja peräaukoilla on se yhdistävä tekijä, että jokaisella ihmisellä ne ovat omia ja yksilöllisiä.

Ilkka Huotari

"No ei mitään, eikä siitä tietenkään ole kyse. Kyse on muslimeista, jotka a) haluavat uida vain omiensa seurassa ja b) eivät halua uida vääräuskoisten seurassa."

Mitä vikaa tässä Halla-ahon kirjoituksessa oli?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Se on hömppää, mikä on kaiken hallakirjoittelun syvin olemus. Minä olen käynyt maahanmuuttanaisia varten järjestetyssä vain naisille suunnatussa kuntosalivuorossa. Salilla ja pukkarissa kukaan ei mitenkään kyseenalaistanut minua. En ollut ainoa ilman huivia siellä.
Halla-ahon kirjoitukset ovat hömppäaskartelua.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #22

Taannut taas hompassitasolle. Ei linkkiä voi postata argumenttina. Ensin sanotaan että olet väärässä koska näin ja näin ja linkki laitetaan referenssiksi.
Tuo tyyli menee tasolle ' juupas mun isän saapas '.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #23

Lol :D

Kirjoitus oli täysin totta joka tapauksessa.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #24

Nimenomaan ei ollut.
Tässä tullaan jo Göbbels - ilmiöön, kuten JHn yhteydessä usein : kun tarpeeksi toistaa jotain, se menee lopulta läpi.
Ainakin jää ihmisten mieliin muhimaan.
Varsinkin jos sen tekee yhtäaikaa raakuudella , värikkyydellä ,suorasukaisuudella ja häpeämättömyydellä.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #30

Kuinka niin ei ollut?

"Helsinki lopetti musliminaisten oman uimavuoron Jakomäessä"
https://yle.fi/uutiset/3-5301751

Halla-ahon väite: "Kyse on muslimeista"

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja Vastaus kommenttiin #30

Helena ja Sini, läppänne jäävät pelkiksi trollauksiksi, jos ette perustele. Ei se homma täällä näin onnistu. Ehkä kaveripiirissänne, muttei täällä. On aivan turhaa inttää "nimenomaan ei ollut" ja jättää perustelematta. Hukkaatte palstatilaa ja uskottavuuttanne.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #36

Minä juuri vaadin Huotaria perustelemaan.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #38

Olen perustellut jo moneen kertaan.

"Helsinki lopetti musliminaisten oman uimavuoron Jakomäessä"
https://yle.fi/uutiset/3-5301751

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #36

Molemmissa sanoma oli tosiaan "puppua", ei muuta.

En usko, että he huomasivat itse sitä, että he eivät sanoneet muuta kuin "puppua", "pötyä" tai "höpsistä". He varmaan luulivat perustelevansa hyvinkin.

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja Vastaus kommenttiin #23

Sini, uskottavuuttasi voi arvioida argumenttiesi perusteella:

"Se on hömppää, mikä on kaiken hallakirjoittelun syvin olemus."

"Taannut taas hompassitasolle."

Vastapuolesi ovat siis käytännössä jääneet vaille uskottavia vasta-argumentteja. Voisit yhtä hyvin vastata "höpöhöpö" ja lähettää viestin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #27

Turkkila tämän hömppäsanan tänne Puheenvuoroon introdusoi. Sain valaistumisen. Se osui niin naulan kantaan. Banaalia askartelua siirtää joke antijihadistinen skene Suomeen kooiomalla ulkomaisia esikuvia. Hömppätehtailua.
Minua edeltävä sukupolvi usein naureskeli kolmekymmenluvun hurmoshenkisyydelle. Jonkinlainen hömppä- ja hurmosallergisuus on minuun varhain istutettu. Vältyin täysin taistolaisajoilta muistakin syistä kuin hömppätutkastani johtuen.
Olen kiitollinen Turkkilalle että hän sanoitti kielen päällä olleen aistimani laadun joka koko ajan on etsinyt muotoa.

Käyttäjän eiltanen kuva
Eero Iltanen

Jotkin lauseet olisi jälkikäteen ajatellen voinut muotoilla toisin, mutta tällaisen pohtiminen on täysin turhaa.

Tietääkseni Jussi seisoo täysin tekstiensä sisällön takana vieläkin eikä kukaan ole niitä edes osoittanut paikkaansa pitämättömiksi.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Kumpaa te nyt oikein väitätte : kaikki, mitä Halla- aho on kirjoittanut, on täyttä f a k t a a ?
Vai : Halla- ahon m i e l i p i t e e t ovat hänen omiaan ja hänellä on oikeus kuinka hirveisiin mielipiteisiin hyvänsä?

Esim homoista, demareista, muslimeista jne?

Isoa propagandakoneistoa johtavalla henkilöllä on " mielipiteittensä" laajassa julkistamisessa myös ihan eri vastuu kuin kännissä herjoja kirjoittelevalla taviksella.

Halla- aholla on erittäin merkittävä, jopa ratkaiseva rooli suoran ihmisvihan , ujostelemattoman rasismin, sairaiden mielikuvien ja fantasioiden tuomisessa poliittiseen " keskusteluun".

Jos hän todella seisoo kaiken kirjoittamansa takana , ei kadu mitään, ei häpeä mitään, ei pyydä anteeksi mitään eikä varsinkaan lupaa parannusta, se on hyvä tietää.
Hyvä tietää myös, keiden mielestä tämä on " suoraselkäisyyden" huippu.
Siitä voi sitten tehdä poliittiset johtopäätökset.

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja

"- Turvapaikanhakijoiden sijoittamista parakkeihin."

Autotehtaan työntekijöitä asuu parakeissa, kuten monia muitakin siirtotyöläisiä Suomessa. Olisi hyvä pohtia sitä, miksi idea on joidenkin mielestä mikä lie ihmisoikeusloukkaus. Luultavasti siksi, että pöyristyjällä on ennakkoasenne Halla-ahon ajatuksia vastaan ja istuu itse pehmeällä tuolilla 160 neliön omakotitalossa tai kalliolaisessa kaksiossa. Kapeaan elämänkokemukseen ei ole osunut reissutyöläisten elämä.

Avartakaa maailmaanne.

"- Ainakin kielteisen suojelupäätöksen saaneiden siirtolaisten ottamista säilöön sekä tilapäistä rajavalvontaa Tornionjoelle."

Rajavalvonta aloitettiin lukuisissa maissa. Säilöönottokeskusta hallitus harkitsi vakavissaan, mutta päätti olla toteuttamatta. Ensimmäisenä ei kannata olettaa syyn olevan eettinen vaan syitä voi olla monenlaisia turvallisuudesta käytäntöihin.

"- Jokaisen kansainvälisen suojelun nojalla myönnetyn oleskeluluvan perusteen läpikäyntiä parinkymmenen viime vuoden ajalta."

Tämä voisi tarkoittaa sitä, että joidenkin kohdalla suojelun tarvetta ei enää ole ja he voisivat palata, mikä vähentäisi elatusrasitetta ja vastaavasti vapauttaisi "paikkoja" uusille. Perkuu olisi kyllä iso työ.

"- Kehitysyhteistyön lopettamista Somaliaan ja Irakiin, jotta maat suostuisivat ottamaan vastaan kielteisen suojelupäätöksen saaneita kansalaisiaan."

Järkevää neuvottelutaktiikkaa, jos vastapuoli kieltäytyy yhteistyöstä.

"- Siirtolaisia Välimerestä pelastavien järjestöjen rankaisemista."

Ratkaisu on lyhyellä välillä melko raffin kuuloinen, mutta järjestöt luultavasti muuttavat toimintaansa pelkän uhan pelossa (tai vähät välittävät), mutta pitkässä juoksussa ajatus voi säästää ihmishenkiä. Tunnettua on, että iso osa tulijoista ei hae turvaa vaan elintasoa ja mafia vie rahat. Ei minkään valtion pitäisi sallia tällaista toimintaa, mutta EU ja Italia ovat kyvyttömiä toimimaan. Pitäisi perustaa Libyaan leirejä, josta koordinoidusti valitaan aidot pakolaiset. Valikointi ei siten tapahtuisi tulijoiden itsensä ja heidän rahapussinsa perusteella.

"Halla-aho ei ole kuitenkaan irtisanoutunut mistään, mitä on kirjoittanut."

Tämä lause oli tuon listan alla. Tarkoitatko, että ehdotuksista pitäisi sanoutua irti? Miksi? Maahanmuuttokeskustelu menee vain järjettömämpään suuntaan vuosi vuodelta. Kaiken maailman toimittajat ja bloggarit vaativat mitään perustelematta sanoutumaan irti jostain. He tuskin itsekään tietävät mistä pitäisi sanoutua irti. Ajatusten roskakorista voi heittää perusteluksi ihmisoikeudet, ihmisyys ja muuta epämääräistä, joita kukaan ei voi kritisoida, mutta joiden yhteyttä itse asiaan ei voi nähdä.

Täysin epä-älyllistä pelleilyä. Ei tuollaisella ole mitään uskottavuutta.

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja

Mitä tulee islamin väittämisestä pedofilian pyhittäväksi uskonnoksi (koska Muhammed syyllistyi sellaiseen ja hänen tekonsa ovat pyhiä), niin ei ole mielestäni aivan sanottua, että moni muslimi loukkaantuisi kommentista. Syy olisi yksinkertainen, heidän mielestä asia on okei. Se on heidän kulttuuria.

Kannattaa huomioida, että katsomme asiaa meidän kulttuurista käsin. Meillä pedofilia (lääketieteellinen termi) nähdään synkästi, mutta onko se niin kaikissa kulttuureissa? Ei näytä yksiselitteisesti olevan, olemmehan erilaisia. Mikä on meidän mielestä väärin, on heidän mielestä oikein. Tälle kuvaava termi on kulttuurirelativismi. Sitä näkökulmaa moni suvaitsevainenkaan ei osaa. Tällöin syyllistyy argumentointivirheeseen, itsestä yleistämiseen.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Joku viittasi aiemmin Johannes Kastajaan, joka oli se "huutavan ääni korvessa".

Kun ihmiset tulivat häntä kuulemaan, Herodes Antipas (jonka sanotaan naineen kälynsä) pelkäsi liikkeen johtavan kapinaan. Hän piti parempana toimia ennen kuin asiat karkaisivat käsistä, heitti Johanneksen Makhairoksen linnakkeen tyrmään ja antoi teloittaa hänet siellä.

Richard Straussin oopperassa "Salome" Johanneksen katkaistu pää tuodaan vadilla Salomelle.
Siinä on myös vahvaa symboliikkaa.

Toimituksen poiminnat